</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Care este baza legala a neimpozitarii concediilor medicale pentru sarcina si lehuzie si cel pentru ingrijire copil bolnav?

Venituri salariale 11 nov 2016
  • Calculator Venituri 11 nov 2016

    Baza legala a neimpozitarii indemnizatiei concediului medical care au cod 08 si 09 o reprezinta art. 42 Venituri neimpozabile (din Codul Fiscal)

    In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile: 
    a) ajutoarele, indemnizatiile si alte forme de sprijin cu destinatie speciala, acordate din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale si din alte fonduri publice, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum si cele de aceeasi natura primite de la alte persoane, CU EXCEPTIA INDEMNIZATIILOR PENTRU INCAPACITATE TEMPORARA DE MUNCA. Nu sunt venituri impozabile indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, potrivit legii.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide