</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua.pe 20 ianuarie naste sotia mea.eu lucrez de 2 ani.pot intra in concediu parental???Ce venit voi avea ????

Concedii 08 dec 2019
 • Maria Ciudin 09 dec 2019

  Buna ziua,

  Legislatia in vigoare prevede doua tipuri de concedii de care poate beneficia tatal copilului nou-nascut. In primul rand, este vorba de concediul paternal acordat in baza Legii nr. 210/1999. Conform legii, tatal unui nou-nascut poate beneficia de 5 zile lucratoare libere in decursul primelor opt saptamani de viata ale bebelusului. Aceasta perioada de concediu se poate prelungi cu alte zece zile lucratoare, in cazul in care tatal urmeaza sau a absolvit un curs de puericultura si poate face dovada acestui lucru. Acest tip de prelungire se acorda doar o singura data, indiferent de numarul de copii al solicitantului. Indemnizatia pentru concediul paternal este egala cu salariul aferent zilelor lucratoare respective, se calculeaza pe baza salariului brut realizat, incluzand sporurile si adaosurile la salariul de baza.

  Cel de-al doilea concediu de care poate beneficia tatal este concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. Pentru a beneficia de acest concediu, este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide