</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua.muncesc la 150 km distanta de domiciliu, cati bani pe zi trebuie sa mi plateasca angajatorul ptr diurna?

Venituri salariale 28 iul 2020
  • Alexandra Oancea 29 iul 2020

    Buna ziua,

    Potrivit legislatiei in vigoare, diurna reprezinta o indemnizatie care se acorda in situatia delegarii sau detasarii salariatului. Diurna se acorda fiecarui angajat care este trimis intr-o misiune de serviciu pentru o distanta de minimum 5 km de localitatea in care angajatul isi are locul de munca, pentru o perioada de maximum 60 de zile calendaristice pe an si doar daca durata deplasarii este de cel putin 12 ore.

    In situatii speciale, perioada de 60 de zile se poate prelungi cu pana la 60 de zile, insa numai cu acordul expres al angajatului. Perioada maxima a detasarii este de 12 luni, potrivit Codului Muncii. 

    In consecinta, diurna este o suma de bani care acopera cheltuielile de transport si cazare ale salariatului pe perioada delegarii sau detasarii. Daca nu ati fost delegat sau detasat, puteti stabili prin negociere cu angajatorul plata cheltuielilor de transport.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide