</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua,daca lucram in strainatate si cand naste sotia venim definitiv in Romania putem sa beneficiem de indemnizatie pt cresterea copilul

Venituri salariale 08 feb 2020
 • Co Cip 11 feb 2020 Alexandra Oancea, puteti confirma, va rog, cat este perioada minima in care persoana indreptatita ar trebui sa desfasoare o activitate sau sa fie angajata in Romania pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Multumesc.
  • Calculator Venituri 12 feb 2020

   Buna ziua,

   Legislatia in vigoare nu prevede o perioada minima pentru desfasurarea unei activitati in Romania, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

   Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 coroborata cu Regulamentul european 883/2004 stabileste doar ca, pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesara desfasurarea unei activitati profesionale si obtinerea de venituri supuse impozitului in Romania o perioada dinaintea nasterii copilului. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

 • Alexandra Oancea 11 feb 2020

  Pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania, solicitantul trebuie sa fi obtinut venituri supuse impozitului in tara o perioada de dinaintea nasterii copilului.

  Astfel, daca persoana indreptatita a desfasurat activitate doar in strainatate (stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia) timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, aceasta nu va putea beneficia de indemnizatie in Romania. Doar in situatia in care persoana indreptatita a desfasurat activitate in Romania o perioada din cele 12 luni, inaintea nasterii copilului, i se poate acorda indemnizatia in tara.

  Daca aceasta conditie este indeplinita, nu are relevanta unde se naste copilul. Solicitantul trebuie sa faca dovada ca locuieste impreuna cu copilul pentru care se solicita drepturile in Romania si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia. 

  • Co Cip 11 feb 2020

   Alexandra Oancea, puteti confirma, va rog, cat este perioada minima in care persoana indreptatita ar trebui sa desfasoare o activitate sau sa fie angajata in Romania pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului? Multumesc.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide