</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua,daca in ultimele sase luni am avut salariul minim pe economie,cat ar trebui sa iau la concediul de risc maternal?

Venituri salariale 28 sept 2019
 • Maria Ciudin 07 oct 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, pe durata concediului de risc maternal se acorda o indemnizatie de risc maternal care se suporta integral din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

  Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditie de stagiu de cotizare, iar cuantumul indemnizatiei este de 75% din baza de calcul reprezentand media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Asadar, in situatia dumneavoastra, indemnizatia de risc maternal se va calcula aplicand cota de 75% asupra veniturilor lunare brute din ultimele 6 luni, adica asupra salariului minim brut pe tara.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide