</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! CONCEDII MEDICALE

Concedii 14 oct 2019
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema urmatoare: Am un salariat fara stagiu cu un medical initial cod indemnizatie 06, urmat de un medical in continuare cod indemnizatie 01, dar acelasi cod diagnostic. Se plateste cel de-al doilea medical sau nu?
Multumesc!
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Conditia necesara pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, impusa de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 este indeplinirea stagiului minim de cotizare de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii producerii riscului.

  Prin exceptie, conditia stagiului de cotizare nu este necesara in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, neoplaziilor, bolilor infecto-contagioase din grupa A si SIDA. 

  Astfel, va fi platit concediul medical aferent codului 06 (urgenta medico-chirurgicala), insa cel de-al doilea concediu medical nu va putea fi platit, intrucat nu este indeplinita conditia stagiului minim de cotizare.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide