</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua...am un contract de drepturi de autor...iar venitul lunar este sub 1900 deci sub plafon...mai trebuie sa depun declaratia unica?

Drepturi de autor 06 iul 2018
 • Calculator Venituri 09 iul 2018

  Buna ziua,

  Da, declaratia unica se depune pentru orice tip de venit obtinut in mod independent/drepturi de autor/activitati agricole/sportive, pentru veniturile obtinute in anul 2017 cat si pentru estimarea lor in anul 2018, daca impozitul si contributiile aferente nu au fost retinute de catre platitorul de venituri.

  Ce este diferit in anul 2018, este faptul ca obligatia calcularii contributiilor sociale obligatorii (CAS si CASS) se instituie dupa depasirea plafonului de 12 salarii minime in vigoare. Cu alte cuvinte, datorati impozit pe venit, dar nu si contributii sociale daca obtineti venituri sub plafon. Aveti posibilitatea sa optati pentru a fi asigurat, nu si obligatia.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  O zi frumoasa!
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide