</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua! Pe perioada concediului medical simplu, a concediului de maternitate si lauzie, a concediului de cresre copil, se platescCAS,CASS

Venituri salariale 14 ian 2020
Se platesc impozit pe venit, CAS, CASS din veniturile obtinute din concediul medical simplu, concediului de maternitate si lauzie, si a concediului de crestere copil? Si daca da, in ce procent? Multumesc!
 • Maria Ciudin 14 ian 2020

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului, aceasta este scutita de impozit pe venit si de contributiile sociale obligatorii. Conform art. 62 lit. c) din Codul Fiscal, indemnizatia pentru risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav sunt venituri neimpozabile, potrivit legii. In cazul acestor indemnizatii nu se datoreaza impozit pe venit.

  Pentru indemnizatia de incapacitate temporara de munca (concediul medical) se datoreaza impozit pe venit in cota de 10% si contributia de asigurari sociale (pensii), in cota de 25%. Totodata, contributia de asigurari sociale in cota de 25% se datoreaza si in cazul indemnizatiei aferente concediului de maternitate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide