</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua ! Ma puteti ajuta la calcularea concediului medical la salarul minim pe economie

Venituri salariale 13 iul 2020
  • Andrei Ionita 13 iul 2020

    Buna ziua,

    Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea procentului corespunzator tipului de concediu medical (in functie de codul de indemnizatie prevazut pe certificatul medical) asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. Pentru anumite tipuri de concedii medicale (urgente medico-chirurgicale, boli infectocontagioase din grupa A, neoplazii, tuberculoza, SIDA, COVID, concediu de risc maternal) nu este necesara indeplinirea stagiului de cotizare.

    Asadar, pentru calcularea indemnizatiei de concediu medical se va avea in vedere tipul de concediu medical, numarul de zile lucratoare de concediu medical (concediul se acorda in zile calendaristice, dar se platesc doar zilele lucratoare), veniturile brute lunare obtinute in ultimele 6 luni, precum si numarul de zile de stagiu de cotizare din ultimele 6 luni sau daca ati beneficiat de diverse concedii in aceasta perioada.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide