</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, ma pot pensiona pe caz de boala daca am 15 ani de vechime?Am scleroza mtiola scor edss 1.5 si nu mai fac fata la locul de munca.

Venituri salariale 10 feb 2020
 • Alexandra Oancea 11 feb 2020

  Buna ziua!

  Pensia de invaliditate se acorda persoanelor care nu au implinit varsta de pensionare si care se incadreaza intr-un grad de invaliditate:

  • gradul I: pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire
  • gradul al II-lea: pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire
  • gradul al III-lea: pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

  Pentru obtinerea pensiei de invaliditate este necesara o evaluare a capacitatii de munca, care se realizeaza la cerere in vederea stabilirii gradului de invaliditate. Astfel, solicitantul trebuie sa depuna o cerere si documentele din care rezulta starea de sanatate la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de munca competente, in functie de domiciliul solicitantului. In urma evaluarii medicale se va stabili gradul de invaliditate si dreptul la pensia de invaliditate.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide