</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, in cazul in care intrii in concediu de risc, indemnizatia se va calcula pe baza veniturilor dinaintea concediului de risc?

Venituri salariale 07 nov 2019
Multumesc,
 • Pop Madalina 07 nov 2019

  Probabil nu m-am exprimat bine in intrebare. Am vrut sa aflu daca in cazul in care o viitoare mamica intra in concediu de risc, care se calculeaza precum spusele dumneavoastra. Dupa ce copilul se naste, indemnizatia se calculeaza dupa regula: 85% din media salariului net din ultimele 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni. In aceste 12 luni intra si lunile de concediu de risc sau doar lunile dinaintea acestuia?

  Multumesc,
  • Maria Ciudin 08 nov 2019

   Buna ziua,

   Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de risc maternal este perioada asimilata stagiului de cotizare, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 si se va lua in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro


 • Maria Ciudin 07 nov 2019

  Buna ziua,

  Intr-adevar, conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, cuantumul indemnizatiei de risc maternal se acorda prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe economie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide