</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, din ce venituri este alcatuita indemnizatia pentru cresterea copilului?

Venituri salariale 28 oct 2019
Pe cele mai multe site-uri scrie ca este alcatuita doar din 85% din venitul net pe ultimele 12 luni. Bonurile de masa se iau in considerare? Adica un exemplu: la un venit cash de 2000 de lei se adauga si 300 de lei bonurile de masa sau nu?
Multumesc!
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

  Cuantumul indemnizatiei se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Tichetele de masa sunt venituri asimilate salariilor, in sensul art. 76 alin. (2) si (3) din Codul Fiscal, asadar, vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei.

  Echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza caruia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide