</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Buna ziua, am si eu o intrebare : cum se impoziteaza sumele obtinute din pensie si inchiriere ? Multumesc

Venituri salariale 14 iun 2019
 • Calculator Venituri 01 iul 2019

  Buna ziua,

   

  Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe veniturile obtinute din chirii este de 10%. De regula, cotade impozitare nu se aplica la intreaga suma obtinuta din chirii, ci la venitul net, care este calculat prin scaderea cotei forfetare de 40% din venitul brut obtinut din chirii intr-un an fiscal. Un exemplu de calcul ar fi:

  Daca detineti un apartament de doua camere pe care il inchiriati cu suma de 1.400 de lei pe luna (aproximativ 300 de euro la cursul de 4,7 lei/euro), impozitul se calculeaza astfel:

   

  Chirie bruta anuala: 1.400 de lei/luna x 12 luni = 16.800 de lei/an

   

  Suma supusa impozitarii: 16.800 x 60%= 10.080 de lei

   

  Impozitul pe venit anual: 10.080 x 10%= 1.008 lei

  Daca veniturile din chirii cumulate la nivelul anului depasesc valoarea a 12 salarii minime brute pe economie, se va datora si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%. Aveti mai multe detalii in articolul acesta: https://www.calculatorvenituri.ro/veniturile-din-chirii-calculul-impozitului-contribu%C5%A3ii-%C5%9Fi-obliga%C5%A3ii

  In ceea ce priveste impozitul asupra pensiilor, acesta se calculeaza prin aplicarea coteide impunere de 10% asupra venitului impozabil lunar din pensii. Venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei.

   

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   

  O zi frumoasa in continuare,

   

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide