</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Beneficii

Beneficii 25 mar 2020
Buna ziua,
Lucrez la un SRL , care are ca activitate transportul public local, in interiorul unui municipiu . Vreau sa stiu de ce sporuri pot beneficia ,
( exista spor de periculozitate ? fiind foarte expus la contactul cu publicul calator , ) si in ce procent se pot acorda eventualele sporuri ?
Mul
  • Ioana Vlad 25 mar 2020

    Buna ziua,

    Sporurile, adaosurile si alte indemnizatii se stabilesc in cadrul contractului individual de munca.

    In sectorul privat, aceste sporuri se stabilesc prin negociere cu angajatorul, iar in sectorul public ordonatorii de credite au obligatia sa stabileasca salariul de baza si sporurile pentru fiecare grad profesional. 

    Asadar, pentru a beneficia de sporuri este necesara negocierea cu angajatorul si includerea lor in contractul individual de munca sau act aditional la contract. Legislatia nu enumera toate sporurile de care pot beneficia salariatii, Codul Muncii reglementeaza doar anumite sporuri (spor pentru munca de noapte, pentru munca in weekend, pentru munca in zilele de sarbatoare legala, pentru munca suplimentara).

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide