</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Beneficiez de indemnizatie daca am avut contractul de munca intrerupt timp de 3 saptamani la fiecare 3 luni?

Venituri salariale 20 iul 2020
Buna ziua, daca eu in decurs de 24 de luni am lucrat cate 3 luni cu pauza de 3 saptamani in care mi s-a desfacut contractul de munca, timp de 2 ani, cum se calculeaza indemnizatia??
  • Andrei Ionita 21 iul 2020

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care, timp de 12 luni din ultimele 24 luni anterioare datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni lucrate sa fie consecutive, este suficient ca acestea sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului. 

    Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide