</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

ARE CINEVA DREPTUL DE A RESTRICTIONA OCUPAREA UNUI POST OBTINUT IN URMA UNUI CONCURS PRIN REFUZUL DE A SEMNA TRANSFERUL PE POSTUL RESPECTIV?

Legislatia muncii 27 sept 2019
 • Maria Ciudin 31 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, ocuparea unui post vacant in sistemul bugetar se poate face si prin transfer, daca se realizeaza de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

  Transferul poate avea loc dupa cum urmeaza:

  • in interesul serviciului, numai cu acordul scris al persoanei care se transfera
  • la cererea persoanei, in urma aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul si de la care se transfera.

  Astfel, potrivit dispozitiilor legii, transferul trebuie aprobat de conducatorul autoritatii/institutiei publice la care se solicita transferul, precum si de conducatorul autoritatii/institutiei publice de la care se transfera persoana.

  Daca considerati ca refuzul transferului are caracter abuziv, recomandam sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca din raza teritoriala in care va desfasurati activitatea.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide