</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

angajare

Venituri salariale 29 oct 2019
Buna ziua
In prezent lucrez cu ctr de munca de 8 ore/zi.As dori sa ma angajez la o PFA (a sotului) pe un ctr partial.As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc atat ca angajat cat si angajator.
multumesc.
 • Maria Ciudin 05 nov 2019

  Buna ziua,

  In situatia in care desfasurati activitate in cadrul unei persoane fizice autorizate in baza unui contract individual de munca obtineti venituri din salarii, carora li se aplica regulile proprii de impunere prevazute de Codul Fiscal. Astfel, in calitate de salariat al unei persoane fizice autorizate, veti datora impozit in cota de 10%, iar datorita faptului ca sunteti angajata cu contract individual de munca cu timp partial, contributia de asigurari sociale (in cota de 25%) si contributia de asigurari sociale de sanatate (in cota de 10%) se vor datora la valoarea salariului minim brut pe economie, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna in care contractul a fost activ. 

  In ceea ce priveste persoana fizica autorizata, aceasta datoreaza impozit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii vor fi datorate doar daca aceasta realizeaza in anul fiscal venituri nete a caror valoare cumulata depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie. Totodata, in calitate de angajator, persoana fizica autorizata va datora si contributia asiguratorie pentru munca (2,25%) pentru salariatii proprii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide