</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Acordare stimulent de insertie

Beneficii 15 oct 2019
Tatal poate solicita stimulent de insertie daca a stat in CIC 1 luna de zile exact dupa nasterea copilului? si daca e asa, mama cand trebuie sa isi reia activitatea avand in vedere ca, copilul implineste 2 ani in data de 20.04.2020 ?
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010, indemnizatia pentru cresterea copilului nu se cumuleaza cu stimulentul de insertie. Asadar, dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului de catre tata, acesta poate beneficia de stimulent de insertie, dar doar daca mama nu solicita acordarea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. In caz contrar, tatal nu va putea beneficia de stimulent de insertie, ci va putea opta doar pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

  Totodata, daca mama beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, aceasta va putea primi stimulentul de insertie doar daca se intoarce in campul muncii si obtine venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. In acest caz, stimulentul de insertie se va acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani in cazul copilului cu handicap.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide