</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

INTREBARI & RASPUNSURI

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

Declaratia Unica. drepturi de autor

Buna ziua,


Intre lunile ianuarie (1) si mai (31) am obtinut venituri din drepturi de autor avand 2 job uri. Cumulat, am obtinut un venit net de 5500 lei/ luna.
In acest caz, trebuia sa depun Declaratia Unica, dat fiind faptul ca plafonul/ an este de 27.744 lei?

Multumesc.
Venituri salarii 17 sept 2018

  In luna in care un angajat are concediu medical cum se calculeaza sporul de vechime?

  Venituri salarii 17 sept 2018
  • Calculator Venituri 9/18/2018 12:03:44 PM  

   Buna ziua,

   In cazul incare un angajat are concediu medical in timpul lunii, sporul de vechime seacorda proportional cu numarul efectiv de zile lucrate in luna.

   Mai mult,conform Ordonantei de urgenta 99/2017 pentru modificarea si completareaOrdonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, stagiul minim de cotizarenecesar platii certificatelor de concediu medical se constituie pe 6 lunirealizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediulmedical.

   Astfel stagiude cotizare necesar platii concediului medical, cuprinde inclusiv sporul devechime realizat in lunile anterioare.

   O zi frumoasa,

   Echipacalculatorvenituri.ro

  Indemnizatie crestere copil

  Buna ziua,
  In situatia in care mama ramane fara serviciu pe perioada sarcinii ( in 1 luna) si nici nu obtine somaj, atunci cand va depunde dosarul pt indemnzie ii va lipsi dovada concediului prenatal. Cum se procedeaza? (Stagiu de cotizare 12 luni consecutiv din cele 24 are).
  Multumesc!
  Venituri salarii 28 aug 2018
  • Ana-Maria Zarnescu 8/30/2018 7:04:22 PM

   Buna ziua,

   Multumesc pt raspuns. Incetarea nu s-a realizat din vointa mea insa la final s a semnat o decizie de incetare de comun acord, respectiv 55 lit. b).

   Eu platesc pe cont propriu CAS acum, iar stagiul de cotizare + venituri in cele 12 luni exista.

  In cazul unui accident trebuie sa platesc asigurarile/spitalizarea ?

  • Calculator Venituri 8/16/2018 2:17:14 PM

   Buna ziua,

    

   Conform legislatiei in vigoare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale nu este necesara conditia indeplinirii stagiului minim pentru acordarea concediului si a indemnizatiei de concediu medical. Prin urmare, daca serviciile prestate de catre unitatile medicale se incadreaza in categoriile urgentelor, beneficiati de gratuitate si de concediu medical incazul in care nu sunteti asigurat in sistemul public de sanatate.

    

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    

   O zi frumoasa,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
  Inchide
  Inchide
  Real Time Analytics