</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

INTREBARI & RASPUNSURI

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

Ce declaratie fiscala depune societatea a.i. sa se faca imperecherea venit-CNP ?

Sunt salariat(la o alta soc)si am un ctr DDA cu val bruta 22.000 lei specificatia ca imp e final si se retine la sursa.Ce delcaratie trebuie sa depuna societatea a.i. venitul meu sa apara la ANAF pe CNP ?Mi-e putin neclar acest lucru... Daca se depune D100,cnp-ul meu nu apare nicaieri.
Drepturi de autor 15 mai 2018
 • Calculator Venituri 5/16/2018 11:34:29 AM

  Conform noilor reglementari ale Codului Fiscal, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala se impun prin retinere la sursa de catre platitorul de venit, iar sumele se includ in formularul 112 - Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, unde impozitul si contributiile sociale (daca este cazul) se declara pe beneficiar de venit, indentificat prin CNP.

   Formularul este valabil incepand cu luna Aprilie 2018. Pana la aceasta data impozitul retinut la sursa de declara in formularul 100, iar alocarea acestuia in contul contribuabilului se facea de catre autoritatile fiscale, in baza declaratiei de venit anuale depuse de catre contribuabil.

Este corect ca bonurile cadou oferite de firma de sarbatori sa fie adunate la venitul brut , si sa fie scazute din salariul net?

Pentru a se opri darile la stat a fost trecuta (adaugata)valoarea acestorala venitul brut , apoi dupa retineri, acea valoare este scazuta din salariul net
Venituri salarii 09 mai 2018
 • Calculator Venituri 5/9/2018 2:57:02 PM

  In situatia in care cadourile/tichetele cadou oferite angajatilor cu diverse ocazii sunt considerate venituri salariale supuse impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, echivalentul in lei al cadourilor/tichetelor cadou se include in bazele de calcul ale acestora.


  Modalitatea practica prin care sumele sunt taxate este adunarea sumelor la venitul brut, calcularea contributiilor sociale si a impozitului pe venit conform legislatiei in vigoare si apoi retinerea lor din restul de plata pe care il primiti efectiv, pentru a nu fi platite de doua ori: o data in bani si o data in natura (sub forma de tichete/cadouri).


  Astfel, restul de plata aferent salariului dumneavoastra nu este diminuat cu valoarea cadourilor/tichetelor cadou oferite de catre angajator. Urmarea pasilor descrisi mai sus este doar o modalitate de calcul in vederea respectarii regimului fiscal aplicabil.

sunt scutit de impozit deorece am handicap accentuat lucrez cu norma intreaga, si sunt scutit si de cass?Pot primi sporuri suplimentare ?

Venituri salarii 08 mai 2018
 • Calculator Venituri 5/8/2018 2:20:54 PM

  Referitor la facilitatile fiscale de care beneficiati daca sunteti salariat cu handicap, Codul Fiscal prevede scutire doar de la plata impozitului pe venit (in cazul handicapului grav sau accentuat), pe baza documentelor justificative puse la dispozitie de catre dumneavoastra. Contributiile la pensie si sanatate se vor datora pe veniturile salariale, neexistand o scutire expres mentionata in legislatie.

   

  Legat de acordarea unor sporuri, Codul Muncii prevede anumite sporuri obligatorii, cum ar fi sporul pentru orele suplimentare, orele de noapte, orele de lucru in zilele de sarbatoare legala etc.  Orice alte sporuri se pot acorda in urma negocierilor individuale/colective cu angajatorul.

Pentru un salariu minim pe economie cu un concediu medical de75% de 30 de zile ce bani trebuie sa iau in mana?

Venituri salarii 04 mai 2018
 • Calculator Venituri 5/7/2018 3:07:45 PM


  Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta 158/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor medicale este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, iar baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar,  pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

   Astfel, presupunand urmatoarele:

  -         concediul medical este acordat pe toata durata lunii Aprilie

  -         stagiul de cotizare este indeplinit

  -         veniturile lunare din ultimele 6 luni anterioare lunii aprilie (luna acordarii certificatului de concediu medical) sunt reprezentate de salariul minim in vigoare

  -         nu ati avut concedii fara plata, situatii de suspendare a contractului individual de munca in ultimele 6 luni

  -         aveti functia de baza declarata la angajatorul in cauza si nu aveti persoane in intretinere declarate

   Media zilnica calculata ar fi de 81,07 RON, iar venitul brut pe luna Aprilie ar fi 1.164 RON.

   Pornind de la venitul brut de 1.164 RON, vor rezulta urmatoarele taxe salariale:

  -         CAS 10.5% - 115 RON

  -         CASS  10% - 0 RON

  -         Impozit – 10% -  54 RON

   Astfel, va rezulta un salariu net de 995 RON.

   Atentie insa, acest calcul a fost efectuat pe baza presupunerilor enuntate mai sus.

    
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide
Inchide
Real Time Analytics