</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Poate un angajat sa fie concediat pentru refuzul semnarii unui act aditional?

Venituri salariale 07 iul 2017
  • Calculator Venituri 07 iul 2017

    Refuzul de a semna un act aditional, care prin natura sa inglobeaza acordul de vointa al ambelor parti, nu poate reprezenta motiv legal de concediere.

    Angajatorul are totusi la dispozitie un cadru legal prin care poate dispune unilateral modificarea anumitor elemente din contractul individual de munca, si anume delegarea.

    Art.43. - Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

    Art.44. - Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul nu atrage dupa sine o sanctionare disciplinara.

    Asadar, impunerea semnarii unui act aditional sau refuzul modificarii elementelor din contractul de munca genereaza un conflict. Depinde de abilitatile de negociere si de diplomatia partilor de cum se finalizeaza situatia creata.


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide